Welke Manier Van Werken Past Het Beste Bij Jou? - Life Essentials Academy
Dorcas van der Smissen

Dorcas van der Smissen

Deel op facebook
Delen
Deel op twitter
Delen
Deel op linkedin
Delen
Deel op email
Abonneer

Welke Manier Van Werken Past Het Beste Bij Jou?

Online werken is een ‘hot item’ geworden in de afgelopen periode. Door de huidige omstandigheden zijn er steeds meer bedrijven en (zelfstandige) ondernemers die opnieuw kijken naar hun vorm van werken. Hoe ze dit het beste kunnen blijven aanbieden en wat tegelijkertijd ook goed aansluit bij de wensen en behoeften van hun klanten.

In een aantal branches zorgt dat nu nog voor de nodige uitdagingen (en dan druk ik mij nog voorzichtig uit). Denk maar aan horeca gelegenheden, bioscopen en theaters. Maar ook andere takken van werken hebben nog veel vragen als het gaat om hun diensten goed te blijven aanbieden. Veel ondernemers hebben slapeloze nachten (gehad) als het gaat om hun werk blijven doen en rekening te houden met de beperkingen die nu nog gelden. En daarnaast voldoende omzet te draaien.

Vanuit het werk dat ik doe vind ik het bijzonder om te zien hoe iedereen verschillend omgaat met de aanpassingen. Ik hoor bijvoorbeeld verhalen van mensen die het prima vinden om vanuit huis te blijven werken. Geen stress meer om ’s ochtends en ’s avonds lang in de file te staan. Zij genieten van de rust en vrijheid om zoveel mogelijk zelf te bepalen wanneer en hoe er gewerkt wordt.

Maar anderen hebben echt behoefte om fysiek op het werk aanwezig te zijn. Ze missen de interactie met collega’s en het praatje bij de koffie-automaat. Om makkelijker te kunnen overleggen en korte lijntjes te houden om zo snel te kunnen schakelen. Ze hebben het er zelfs voor over om weer in de file te staan. 

Welke Vorm Van Werken Past Bij Jou?

Welke manier van werken je het prettigst vind, hangt af van waar jij energie van krijgt. Vind je het bijvoorbeeld heerlijk om zo min mogelijk prikkels om je heen te hebben? Werk je het beste wanneer je zelf je tijd kunt indelen? En vind je het prima om in je eentje geconcentreerd en gefocust aan het werk te zijn?

Of heb je het nodig om juist de interactie op te zoeken en in contact te staan met andere mensen? Heb je er behoefte aan om te kunnen sparren met anderen en feedback te vragen? Krijg je juist energie wanneer je met andere mensen samen werkt?

Het zou ook kunnen dat je beide vormen van werken nodig hebt. Dat je het prima vindt om alleen te werken en weinig afleiding of prikkels om je heen te hebben. En dat je daarnaast de behoefte voelt om de interactie op te zoeken en met anderen te kunnen overleggen. Je ideeën te bespreken en accountable gehouden wil worden. Persoonlijk vind ik deze vorm van werken het fijnst. 

Zorgen Voor Helderheid

Welke vorm ook voor jou persoonlijk van toepassing is, het zou kunnen dat je er nu bewuster bij stil staat wat het beste bij jou past. En op welke manier je nu, maar ook in de toekomst wil blijven werken.

Toch blijf ik een rode draad horen in de gesprekken die ik heb met andere ondernemers. Zij blijven het namelijk toch lastig vinden om focus te houden en de juiste prioriteiten te stellen. Ze hebben vaak veel ideeën en vinden het lastig om daarin een keuze te maken, omdat ze zoveel dingen leuk vinden om te doen. 

Ze missen vaak het overzicht en hebben het gevoel veel in hun eentje te moeten doen. En het zou zomaar kunnen dat deze periode dat gevoel versterkt heeft. Ze missen het om samen met iemand te kunnen sparren over de ideeën die ze hebben. En welke stappen ze het beste kunnen nemen om hun gestelde doel te halen.  

Wanneer je namelijk weet welke mogelijkheden je hebt en daarin helderheid kunt creëren, dan geeft je dat uiteindelijk ook ruimte en energie. 

 

Kijken naar de mogelijkheden

Wat Heb Jij Nodig Om Goed Te Kunnen Werken?

Juist omdat iedereen zo verschillend is qua karakter en de manier van werken die daarbij past, hou ik er niet van om standaard oplossingen te bieden. Ik kijk graag naar het totaal plaatje en wat hierin het beste bij de persoon zelf past. Ik heb dus niet direct pasklare antwoorden.

Wel kan ik je in een kennismakingsgesprek mijn beste kennis en mijn ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en marketing aanbieden. Herken je op dit moment het volgende?

  •   Je mist een goed plan en/of focus en weet niet goed waar je het beste kunt beginnen.
  •   Je hebt behoefte aan iemand die je scherp houdt, die feedback geeft en je een spiegel voor houdt.
  •   Je wilt iemand om je heen die je ‘accountable’ houdt voor je acties en die jou een “schop onder je kont” geeft.
  •   Je wilt de komende periode vooral dingen gaan implementeren i.p.v. uitstellen.
  •   Je wilt meer duidelijkheid over wat je de komende periode het beste kunt doen.

Ik wil je graag een helder begin- en eindpunt geven. Ik wil je motiveren om in de actiestand te komen en die dingen doet die je graag wilt doen. En waar je energie van krijgt. Daarom kijk ik graag met je mee welke manieren en mogelijkheden er voor jou zijn. Aan het einde van een gratis, online gesprek kun je op zijn minst met een aantal van mijn beste tips aan de slag😉. 

Neem gerust contact met me op wanneer je voelt dat je hier behoefte aan hebt. Plan direct een gratis gesprek in via deze link. Of stuur mij een persoonlijk bericht.

Je kunt hieronder ook mijn gratis Stappenplan downloaden en daarmee aan de slag gaan.

Mis Jij Een Concreet Plan, Focus,
Gerichte Feedback En Soms Een
Goed Bedoelde Schop Onder Je Kont?

Scroll naar top